Domů Ostatní jídlo a vaření Máte rádi boršč? Vyzkoušejte jeho letní osvěžující variantu

Máte rádi boršč? Vyzkoušejte jeho letní osvěžující variantu

Boršč je oblíbená polévka všechny milovníky červené řepy. No v teplém počasí, jaksi nemáme chuť na horké polévky. Vyzkoušejte si tedy připravit studenou variantu tohoto populárního jídla.

Letní osvěžující boršč

potřebujete:

  • 1 kg červené řepy
  • sůl
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 1 zakysaná smetana
  • ½ šálku bílého jogurtu
  • ¼ šálku cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 čajové lžičky vinného octa
  • pepř
  • 1 salátová okurka
  • 2 zelené cibulky
  • čerstvý kopr

Postup:

Řepu očistěte a dejte do vroucí osolené vody. Vařte 30 – 40 minut, dokud nezměkne. Vyjměte a nechte ji ai vodu, v níž se vařila, vychladnout.

Odeberte jeden a půl hrnku vychladlé vody z řepy do misky a přidejte k ní dva hrnky kuřecího vývaru. Přilijte ostatní tekuté suroviny, jako je smetana, jogurt, citronová šťáva, vinný ocet a promíchejte jejich ponorným mixérem do hladka. Ochuťte solí, pepřem a koprem.

Vychladlou řepu a oloupanou salátovou okurku si nakrájejte na malé kostičky. Očistěte jarní cibulku a také ji nakrájejte na malé kousky. Veškerou zeleninu přidejte do polévky.

Polévku dejte do uzavíratelné nádoby na noc odpočívat do chladničky. Při servírování polévky přidejte na vrch kopeček smetany a posypte ho nadrobno nakrájeným čerstvým koprem.

Žádné komentáře

Napsat komentář