Domů Ostatní jídlo a vaření Vejce pod sklem

Vejce pod sklem

Potřebujeme:

  • 1 a 1/2 balíčku mleté ​​želatiny
  • 800 ml vody
  • 100 g šunky
  • 2 natvrdo uvařená vejce
  • 1 červenou kapii
  • 4 lžíce sterilovaného hrášku
  • 4 lžíce sterilizovaných žampionů
  • 1 a 1/2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžičku moučkového cukru
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Postup:

  1. 1.Želatinu nasypeme do vody a necháme nabobtnat. Pak ji za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme citrónovou šťávu, cukr, trochu soli a bílého pepře. Dobře promícháme, aby se všechny ingredience dobře rozpustily.
  2. 2.Připravíme si čtyři kelímky: na dno každého nalijeme tenkou vrstvu želatiny. Když ztuhne, rozložíme na ni plátky žampionů a zalijeme další tenkou vrstvou želatiny. Po ztuhnutí na ni rozložíme hrášek a zase zalijeme želatinou.
  3. 3.Na vrstvu ztuhlé želatiny poklademe šunkové nudličky. Mezi ně dáme polovičku uvařeného vejce žloutkem nahoru a přidáme i kousky červené kapie. Zalijeme tenkou vrstvičkou želatiny a necháme v chladu ztuhnout. Před podáváním vyklopíme.

Žádné komentáře

Napsat komentář