Burčáková sezóna je v plném proudu. Snažili jste se někdy vytvořit svůj vlastní? Je to docela jednoduché. Potřebujete pouze zralé hrozny, cukr a dávku trpělivosti, dokud se neopijete.
Domácnost
ingredience:
– 10 l hroznové šťávy
– 0,6 kg cukru
Postup:
Hrozny jsou dobře umyté. Nejvhodnější jsou aromatické odrůdy hroznů. Mechanické oddělení plodů od stonků. Vyhýbejte se a nechte na 2-5 hodin stát. Pak můžeme šťávu stlačit.
Přidáme 0,6 kg cukru na 10 litrů džusu a mícháme až do rozpuštění. Nalijte do připraveného demijónu na 2/3, aby nedošlo v průběhu fermentace. Nechte fermentovat na tele při teplotě 15-25 ° C.
Pozor! Nepřerušujeme nádobu před stříkáním kvůli nahromadění oxidu uhličitého, jen zakryjte otvor.
Degustace začíná, když burka začne hrdit, závisí na teplotě v místnosti (5-10 dní).