Mohu na pánev nasadit skleněnou poklici?
Ano, skleněné poklice jsou bezpečné pro použití v troubě, protože skleněný materiál snáší vysoké teploty až do 392 stupňů Fahrenheita (200 stupňů Celsia). Skleněné nádobí, které je bezpečné pro troubu, lze používat k přípravě pokrmů v troubě, aniž by prasklo nebo se roztavilo.
Můžete do trouby vložit hrnce se skleněnými poklicemi?
Ano, hrnce s poklicí z tvrzeného skla lze do trouby vložit až do určité teploty. Jen se ujistěte, že knoflík nebo rukojeti poklice jsou vyrobeny ze žáruvzdorného materiálu. V případě, že nejsou, může intenzivní teplo trouby způsobit jejich roztavení/pokřivení/ohnutí atd.
Rozbíjejí se skleněné poklice na hrnce?
Další vlastností tvrzeného skla je možnost „samovolného nebo opožděného rozbití„, kdy se časem na víku objeví škrábance, viditelné nebo okem neviditelné, které oslabí tvrzení skla a nakonec způsobí, že víko bez zjevné příčiny exploduje nebo imploduje.
Mohu místo fólie použít skleněné víko?
Cokoli s víkem, které je dostatečně velké, aby se vešlo do trouby. Pečte v něm jídlo. Je to sice pomalejší, ale díky pomalejšímu a rovnoměrnějšímu ohřevu získáte mnohem lepší chuť.
Proč jsou víka pánví vyrobena ze skla?
Teoreticky jsou skleněné poklice vhodnější pro vaření. Sklo je lepší izolant než nerezová ocel, takže by se dalo předpokládat, že skleněné poklice budou lépe zachycovat teplo než nerezové. Na druhou stranu je mnoho skleněných poklic vybaveno otvory pro odvod páry, což by jejich izolační výhodu spíše vyvažovalo.
Jak vybrat víko na pánev?
Abyste si zajistili odpovídající rozměry, je dobré změřit hrnce a pánve, pro které plánujete pokličky zakoupit. Nezapomeňte měřit přes střed pánve. Měření provádějte od jednoho vnitřního okraje k druhému.
Proč mají skleněné poklice na hrnce otvory?
Je to proto, aby sklo bylo chráněno před teplotními šoky a namáháním. Jinými slovy, umožňuje únik tepla a páry, což má negativní vliv na vaření pokrmů.