Domů Byt Výroba sycených nápojů

Výroba sycených nápojů

Jak se vyrábějí sycené nápoje?

Proces sycení zahrnuje buď vstřikování plynu do proudu vody nebo produktu, nebo jeho přidávání do statické kapaliny v tlakové nádobě. Často se používají protitlakové plnicí systémy. Alternativní systém je založen na hladině kapaliny v nádobě.

Jak se vyrábí CO2 pro nealkoholické nápoje?

Sycení limonád vzniká tak, že se do plechovky nebo láhve limonády napumpuje oxid uhličitý a poté se udržuje pod tlakem. Dokud je plechovka nebo láhev uzavřená, zůstává CO2 většinou stabilní. Pokud se však nápoj protřepe nebo se otevře víčko, drobné bublinky CO2 reagují prasknutím.

Kolik CO2 se používá v nealkoholických nápojích?

Typický sycený nealkoholický nápoj obsahuje přibližně 3-4 objemové jednotky (6-8 g/l) CO2. Sycení se u nealkoholických nápojů obvykle určuje měřením tlaku v nádobě při známé teplotě. Tlak uvnitř nádoby (plechovky nebo láhve) závisí na množství rozpuštěného CO2 a na teplotě.

Jaký je rozdíl mezi sodovou vodou a sycenou vodou?

Mezi sodovou vodou a perlivou vodou není žádný rozdíl, obě jsou jednoduše voda, která byla sycena přidaným plynem, aby se stala perlivou. Sodová voda má i jiné názvy, například perlivá voda, sodovka, seltzer voda nebo voda s plynem.

Co se stane s CO2, když ho vypijete?

Sycené nápoje obsahují rozpuštěný oxid uhličitý, který se při zahřátí na tělesnou teplotu v trávicím traktu mění na plyn. Konzumace sycených nápojů může způsobit zvýšené říhání nebo nadýmání, protože žaludek se přizpůsobuje nahromadění plynu oxidu uhličitého.

Teď je ten správný čas nakoupit nejvýhodněji vše, co potřebujete a získat 20% slevu.

Týden s TESCOMOU běží v  internetovém obchodě.

Žádné komentáře

Napsat komentář